15. august 2017

Services

 

Hvad er søgemaskineoptimering?

Søgemaskineoptimering også kaldet SEO, er ofte en af de bedste investeringer, man som virksomhed kan gøre.

Vi har her hos Ettrup Media sammensat en lang række af de bedste grunde, der er til at investere i søgemaskineoptimering. På samme tid har vi forsøgt at give et godt indblik i hvad god SEO er og hvad det er for en investering, man foretager, når man investerer i søgemaskineoptimering.

 

Bliv synlig når dine potentielle kunder søger på dine produkter og ydelser

Søgemaskineoptimering er en af de bedste markedsføringsmetoder, der findes til at skaffe kunder. Det er et faktum, at hvis man som forbruger søger på for eksempel ”psykolog i Aarhus”, så er det fordi man leder efter en lokal psykolog. På den anden side, hvis man søger efter billige T-shirts, så er det fordi man leder man efter de billige T-shirts. Der findes ikke noget andet medie end Google, hvor du er så tæt på dine potentielle kunder. De skal blot vide at du er der. SEO handler om at sørge for, at potentielle kunder havner hos dig. I din webshop, på din hjemmeside, når de søger efter de produkter og ydelser du som virksomhed tilbyder.

Google Side 1

Søgemaskineoptimering handler om at få dine søgeord på Googles side 1. I gennemsnit klikker 71 % af brugerne på et resultat på side 1, mens 5 % finder et resultat på side 2 og 3.

 

68 % klikker på de 5 første

Hele 68 % finder det de leder efter i blandt de første 5 resultater i Googles søgeresultater.

Det vil sige at man med gode placeringer hos Google vil kunne mærke mere salg. Hvis det lykkes gennem SEO at øge placeringerne på specifikke nøgleord og søgetermer, vil det ofte kunne ses direkte i ordrebogen.

 

Søgemaskineoptimering – Få et naturligt flow

Som tommelfingerregel siger man at 66 % tjekker de organiske resultater ud, og at 33 % klikker på AdWords annoncer. Dog har det vist sig i større undersøgelser, at der ofte er en endnu højere rate til fordel for de organiske resultater. Man mener at det nærmere er 76 % af de klik, der er på en søgemaskine, er på de organiske resultater. Det betyder at altså dem som man optimerer på i forhold til søgemaskineoptimering.

RING MIG OP

Stor Fordel

Virksomhederne investerer som udgangspunkt 89 % af deres budget i betalte søgninger, som Google AdWords og Bing Ads. Og kun 11 % i søgemaskineoptimering. (kilde: Hubspot).

 

Skal jeg bruge flere penge på SEO eller AdWords?

Det korte svar er, at man skal sætte sit fokus på AdWords, hvis det er en god investering og på SEO, hvis det er det, der skal give et godt afkast. Således skal man altså sætte sine penge der, hvor afkastet er størst.

Læs om Fordele og Ulemper ved AdWords

I de fleste situationer er det en god investering at ligge godt begge steder. De fleste undersøgelser viser, at der ikke er direkte konkurrence  imellem de organiske søgeresultater og betalte annoncerne. Tværtimod tyder de fleste undersøgelser på, at der er en positiv synergi. Potentielle kunder foretrækker søgeresultater, hvor de kan finde dine produkter og den pågældende virksomhed i toppen på de organiske resultater såvel som i toppen med Google AdWords.

 

Vedvarende resultater og langsigtet investering

Søgeoptimering tager tid. Det er noget man skal tage i betragtning når man vælger at markedsførere sig på den måde. Det er både en af styrkerne ved søgemaskineoptimering, dog er det er vigtigt at være opmærksom på dette, når man investerer i søgemaskineoptimering. God SEO tager tid. Man kommer ikke til at mærke vækst eller mere salg med det samme. Dermed vil afkastkurven være proportionelt stigende over længere tid. Søgemaskineoptimering skal ses som en langsigtet investering og ikke noget der sker fra dag til dag.

 

Hvor lang tid skal man vente på resultater?

Det er mest korrekt at betragte søgemaskineoptimering som en langsigtet investering. Et standard svar på hvor lang tid SEO tager, vil være 3 til 6 måneder, men når det er sagt, så kommer det også an på hvor mange penge man sætter af til det. Hos Ettrup Media har vi også set eksempler på, at sider har topplaceringer efter blot 4 til 7 dage. Det har været på søgetermer med lav søgevolumen. Vi har dog også set eksempler på sider, hvor al det hårde arbejde først har sat sig igennem efter 24 måneder. Derfor er det også mest rigtigt af os, at sige at man betragter søgemaskineoptimering som en risikobetonet investering, dog yderst effektiv, hvis det er gjort korrekt.